نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت: با دولت و بانک مرکزی هم عقیده هستیم که صادر کننده باید ارز خود را بازگرداند، اما روش محاسبه بانک مرکزی اشکال اساسی دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از صدا و سیما، حسین سلاح ورزی نایب اتاق بازرگانی ایران در برنامه گفتگوی ویژه خبری گفت: با دولت و بانک مرکزی هم عقیده هستیم که صادر کننده باید ارز خود را بازگرداند، اما روش محاسبه در بانک مرکزی اشکال اساسی دارد، زیرا در سال ۹۷ میزان صادرات غیر نفتی ۴۲ میلیارد و ۳۰۹ میلیون دلار بوده که فقط ۱۰ میلیارد آن مربوط به بخش خصوصی و تعاونی هاست و آنها موظف به بازگرداندن ۵.۶ میلیارد دلار از این رقم بوده اند.
وی افزود: در سال ۹۸ نیز میزان صادرات غیرنفتی ۴۱ میلیارد و ۳۷۰ میلیون دلار بود که ۱۰ میلیارد آن مربوط به بخش خصوصی است و آنها باید ۷ میلیارد دلار به چرخه اقتصادی باز میگرداندند.
سلاح ورزی گفت: جمع تعهدات بخش خصوصی در سال ۹۷ و ۹۸ برابر با ۱۲.۶ میلیارد دلار بوده که از نصف ۲۷ میلیارد دلار (رقمی که بانک مرکزی میگوید به چرخه اقتصاد بازنگشته است) نیز کمتر است.
وی افزود: در سال ۹۷ برابر با ۴۲ میلیارد و ۳۰۹ میلیون دلار صادرات غیر نفتی داشته ایم که با احتساب ۲۰ درصد تعدیل آن ۲۴ میلیارد و ۸۱۰ میلیون دلار و در سال ۹۸ نیز ۲۸ میلیارد و ۹۵۰ میلیون دلار جمع تعهد همه بخشها شامل خصوصی، دولتی، تعاونی و پیله وری بوده است که معادل ۵۳ میلیارد و ۷۶۹ میلیون دلار میشود، اما رئیس کل بانک مرکزی گفته است در این دو سال ۴۵ میلیارد دلار بازگشته و کل مبلغی که بازنگشته است ۸ میلیارد و ۷۶۹ میلیون دلار است.
سلاح ورزی با بیان اینکه گمرک یا ثبت سفارش در اختیار اتاق بازرگانی نیست گفت: چرا اجازه میدهند با کارت بازرگانی دیگران صادرات انجام شود؟
وی افزود: در اتاق بازرگانی بر اساس ضوابطی که دولت تعیین کرده است کارت بازرگانی صادر میشود، اما تأیید کننده نهایی وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
سلاح ورزی گفت: حدود ۲ سال است اتاق بازرگانی به دولت برای گذاشتن سقف صادرات برای کارتهای جدید پیشنهاد داده، اما دولت کاری نکرده است.
منبع : mehrnews.com/xSrx6
نظرات