ترانزیت داخلی:
در دنیای امروز حمل و نقل کالا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. در دنیای امروز هم در مرزهای داخلی کشورها و هم به صورت بینالمللی، روزانه در حجم گسترده حمل و نقل کالا اتفاق میافتد تا نیاز ما انسانها برآورده شود. اگر شما پیشینه علمی و تخصصی در رابطه با حمل و نقل کالا و خرید و فروش آنها داشته باشید، قاعدتاً بارها عبارت ترانزیت را شنیدهاید. عبارت ترانزیت، به معنای جابجایی کالا و اشیا از طریق روشهای گوناگون است. حمل و نقل بار در حال حاضر در سراسر جهان به صورت ترانزیت داخلی و خارجی اتفاق میافتد.
در ترانزیت خارجی همان طور که از نام آن پیداست، ترانزیت بین کشورهای گوناگون صورت میگیرد. ترانزیت خارجی با نام ترانزیت بینالمللی نیز شناخته میشود. در این نوع ترانزیت، قوانین بینالمللی و کشورهای مبدا و مقصد برای انتقال کالا مورد توجه قرار میگیرند تا بتوان بدون هیچگونه مشکل و دغدغهای روند انتقال بار را پیش برد.
ترانزیت داخلی نوع دیگری از ترانزیت میباشد که همان طور که از نام آن پیداست، درون مرزهای یک کشور صورت میگیرد. به واسطه فاکتورهای گوناگون ممکن است که عملیات ترخیص کالا به اداره گمرک دیگری سپرده شود. در این شرایط است که میتوان با جابهجایی بار روند ترخیص کالا را به انتها رساند. در ادامه این مقاله، ما قصد داریم که به صورت گستردهتری برای شما در رابطه با ترانزیت داخلی صحبت کنیم و اطلاعات بیشتری در این رابطه داریم. اگر کنجکاو هستید راجع به این موضوع بدانید، با ما همراه بمانید.
ترانزیت داخلی
۱) ترانزیت داخلی چیست؟
در ترانزیت داخلی، کالایی که هنوز از گمرک ترخیص نشده از برخی مراکز گمرکی کشور به مراکز گمرکی دیگر انتقال داده میشود. اگر به هر دلیلی شرایط پیش بردن مراحل قانونی، بررسی و ترخیص کالای مدنظر در گمرکی که کالا به آن وارد شده وجود نداشته باشد، با توجه به فاکتورهای گوناگون برای مثال نزدیکی به مقصد مدنظر، نوع کالا و… کالا از طریق روشهای ترانزیتی به اداره گمرکی دیگری انتقال داده میشود. به تمامی مراحلی که طی این روند پشت سر گذاشته میشوند ترانزیت داخلی گفته میشود. در این شرایط میتوان با دقت و سرعت بیشتری روند ترخیص کالا را پیش برد. این نوع ترانزیت را میتوان از طریق زمینی، ریلی، دریایی یا هوایی پیش برد و روند انتقال بار را بدون هیچ مشکلی به انتها رساند.
۳)ترانزیت داخلی اداری
در برخی موارد در شرایطی که خود اداره گمرکی که کالا به آن وارد شده به واسطه دلایل گوناگون مانند تکمیل ظرفیت انبارها درخواست انتقال کالای مدنظر به گمرک دیگری را میدهد، ترانزیت داخلی اداری اتفاق میافتد. اگر این اتفاق بیافتد، گمرک به عنوان مسئول تمام و کمال رسیدگی به قوانین موجود در این زمینه و امور ترخیصی شناخته میشود. در ترانزیت اداری با توجه به دستورالعملها مراحلی طی شود. طی شدن این مراحل میتواند روی قانونی بودن روند ترانزیت صحه بگذارد.
۴)مراحل ترانزیت داخلی
در قدم اول بعد از دریافت اظهارنامه و سایر مدارک مورد نیاز، مشخصات کالای تحویل گرفته شده با مدارک موجود تطبیق داده میشود. بعد از پیشرفت در مراحل مالی و ضمانتی بین متصدی حمل بار و صاحب بار، مجوزهای لازم برای بارگیری و همچنین شروع روند ارسال کالا صادر میشود. البته در این مرحله نیز قبل از خروج کالا، مدارک و بار مدنظر دوباره به طور کامل مورد کارشناسی و بررسی قرار میگیرند. در ادامه، کالا طبق زمان مشخص شده در پروانه ترانزیت باید به مقصد برسد. بعد از این اتفاق، محموله توسط کارشناسان گمرک مقصد مورد بررسی قرار میگیرند و بعد از پیش رفتن مراحل قانونی، روند ترخیص کالا به انتها میرسد. مدارکی که باید برای استفاده از خدمات ترانزیت داخلی آماده شوند شامل فاکتور فروش کالا، لیست عدلبندی، ترخیصیه، بارنامه، گواهی مبدأ، قبض مربوط به انبار گمرک و گواهی ثبت سفارش میشوند.
نظرات